In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Met 48 Stablefordpunten heeft Marten Dunnebier (hcp 16.4) uitzonderlijk hoog gescoord tijdens de zondag gespeelde derde Mitra Maandbekerwedstrijd van dit jaar. Hij stak daarbij met kop en schouders uit boven de overige deelnemers van deze competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag werd er tijdens de seniorenwedstrijd ook al opvallend gepresteerd. Twee deelnemers kwamen toen het clubhuis binnen met elk 44 Stablefordpunten.

Met zijn 48 Stablefordpunten benaderde Marten Dunnebier met een verschil van één punt de prestatie van Henk Bruis van golfclub De Betouwe die op 12 juni 2021 de baan speelde met een totaalscore van 49 Stablefordpunten. Bruis deed dat tijdens de regionale competitie van de Old Grand Dad beweging waaraan 80 grootvaders deelnamen. De Golfresidentie onderhoudt een goede relatie met de Old Grand Dad die onze club de titel ‘Vrind van de OGD’ verleende.

De Mitra Maandbekerwedstrijd telde 48 deelnemers waarvan de koplopers zeldzaam hoog scoorden. Bij de hogere handicappers won Thijs Oppelaar (hcp 32.2) de wedstrijd met maar liefst 41 Stablefordpunten. Nico Kranendonk (18.1) werd met eveneens 41 Stablefordpunten tweede bij de lage hcp’ers en Ruud van Dalen (15.5) derde met 39 punten. René Vos (19.4) werd met 40 punten tweede bij de hogere hcp’ers en Lenny de Bruin (22.9) derde in die categorie met 39 Stablefordpunten.

Marten Dunnebier werd met zijn uitzonderlijke score gelijk Golfer van de Maand bij de lage handicappers. Die titel ging bij de hogere handicappers naar Thijs Oppelaar. De prijzen werden uitgereikt door de sponsor van de Mitra Maandbeker, Christian Voogt. Mitra Drankenspeciaalzaak sponsort niet alleen de dagprijzen maar stelt ook twee hoofdprijzen beschikbaar waarin golf en ontspanning samenkomen.