In Golfclub

De VvE biedt de greenkeepers een kerstgeschenk aan.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Een tevreden bestuur van de Vereniging van Eigenaren heeft bij monde van commissaris golfzaken Arie van der Graaf de greenkeepers toegesproken en getrakteerd op een mooi kerstpakket als waardering voor al het werk dat zij het afgelopen jaar hebben verricht. Dat gebeurde traditiegetrouw tijdens de zogenaamde kerstborrel in het clubhuis. Daarbij was ook voorzitter George Gerritsen van de golfclub aanwezig.

Arie van der Graaf refereerde er aan dat de baan in het bijna voorbije jaar druk bezet is geweest met zo’n 160 verschillende golfactiviteiten. Daarnaast werd een aantal afslagplaatsen en een singel gerenoveerd “en werden we geconfronteerd met een ongekende droogteperiode”. Dat de greenkeepers tussentijds ook nog kans zagen om aan de zware eisen voor de binnengehaalde prestigieuze GEO-certificering te voldoen, leidde bij het bestuur van de VvE tot nog grotere waardering.

De commissaris golfzaken noemde het in een korte speech opvallend dat die extra inspanning niet ten koste was gegaan van de kwaliteit van de baan. Dat bleek volgens Arie van der Graaf uit de vele positieve reacties die hem bereikten zowel van binnen de golfclub als van mensen van buiten Dronten. Op Leading Courses werd de baan van de Golfresidentie Dronten gewaardeerd met een 7.8 gemiddeld. Leading Courses is een wereldwijde vergelijkingssite voor golfbanen.

Arie van der Graaf noemde 2019 een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en hoopt dat jaar uiteindelijk te kunnen afsluiten met een waardering van minimaal een 8. “Daar staan jullie niet alléén voor”, hield hij het greenkeepersgilde voor. “De Golfresidentie steunt jullie door zijn goedkeuring te verlenen aan tal van investeringen op de baan”. Hij wenste hen met hun gezinnen en familie “fijne en goede feestdagen toe en een in alle opzichten fantastisch en gezond 2019”.