In Golfclub

Op 29 september nog was Dick betrokken bij de organisatie van een van onze clubkampioenschappen.

TEKST HANS DE JONGH

In het Universitair Medisch Centrum in Utrecht is vanmiddag Dick Prins op 76-jarige leeftijd overleden. Dick, die een belangrijke rol binnen de vereniging vervulde en op velerlei terrein actief was, werd daar het afgelopen weekeinde met spoed opgenomen. Door vrienden wordt hij omschreven als een aimabel man en een ‘super-verenigingsmens’.

Al vrij snel werd duidelijk dat zijn toestand meer dan zorgwekkend was. Dick leed aan keel- en longkanker. De keelkanker openbaarde zich enkele weken geleden. De medisch specialisten waren amper met een behandelplan begonnen toen bleek dat zijn zwakke gezondheid hier niet meer tegen opgewassen was.

Dick en Marijke Prins werden 12 jaar geleden lid van onze golfclub, nadat zij van Lelystad verhuisd waren naar een appartement in de Winter. In Lelystad was Dick van 2000 tot 2008 voorzitter van de golfclub Flevoland. Onder zijn voorzitterschap verkreeg de club daar de A-status en nam het ook het nieuwe clubhuis in gebruik.

Dick was consul van de Stichting Handicart, coördinator van het marshalteam, voorzitter van de lustrumcommissies in 2012 en 2017, lid van de regel- en handicapcommissie en maakte vaak deel uit van de kascommissie. Daarnaast was hij op persoonlijke titel betrokken bij de organisatie van de vermaarde cross country wedstrijden en was hij de onmisbare steun en toeverlaat bij clubkampioenschappen.

Zijn overlijden komt voor velen binnen onze vereniging als een schok. Voorzitter George Gerritsen noemde het “niet te bevatten” en prees in een eerste reactie de inzet van Dick. Dick wordt door vrienden omschreven als iemand die de golfsport hoog in het vaandel had staan en “die wij enorm gaan missen”.

Dick wordt donderdag 14 november begraven. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Om half vijf is er vervolgens in het clubhuis voor iedereen die hem een warm hart toedroeg een herdenking met een hapje en een drankje.