In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De eerste kwalificatiewedstrijd om te kunnen deelnemen aan de Ryder Cup wordt zaterdag gespeeld. Het is de startwedstrijd om de Profile Trofee, een zogenoemde Herendagwedstrijd die wordt gesponsord door Profile Dronten, het bedrijf van Aart Lijs. De Profilewedstrijd start zaterdag om 13.00 uur met een shotgun.

In de wedstrijdkalender op de website wordt voor de kwalificatiewedstrijden voor het eerst gebruik gemaakt van symbooltjes  die aangeven of het om een dames- danwel een heren- of een gemengde competitiewedstrijd gaat.

In beide gevallen moet er worden gekwalificeerd om aan het altijd spraakmakende Cup-evenement tussen de golfclubs uit Lelystad en Dronten te kunnen meedoen. Dronten heeft bij het laatste treffen de Ryder Cup veroverd op de tegenstander. De dames van Lelystad slaagden erin om het kristallen bord van de Solheim Cup in bezit te houden.

De Cupwedstrijden worden dit keer gespeeld bij de golfclub Flevoland in Lelystad op zaterdag 1 en zondag 2 september. De vrijdagavond eraan voorafgaand is de openingsceremonie. De (kwalificatie)regels betreffende de Ryder en Solheim Cup zijn terug te vinden op deze pagina op onze website.

De eerste wedstrijd waarmee dames zich kunnen kwalificeren voor de Solheim Cup is op zaterdag 18 maart. Het gaat dan om de eerste Maandbekerwedstrijd die ook dit jaar weer wordt gesponsord door HypotheekNet, het bedrijf van Eric van der Velden.

FOTO

De scores van zowel de Profile als de HypotheekNet wedstrijden voor de Ryder- en Solheim Cup zijn straks in een overzichtelijke vormgeving te raadplegen.