In Golfclub

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Peter Beerlage heeft de wintercompetitie bij de senioren gewonnen. Hij mag zich nu een jaar lang winterkoning noemen. Hij volgt daarmee Bertus den Haan op die het afgelopen jaar deze vorstelijke clubtitel mocht voeren. Peter won met groot machtsvertoon; hij noteerde 190 Stablefordpunten uit zes wedstrijden. Daarmee hield hij de concurrentie ver achter zich.

In deze wintercompetitie van de senioren werd George Gerritsen tweede met 175 punten en Mient Krol derde met 167 punten. Mient Krol voerde tot voor kort gedurende enkele weken de meerrondewedstrijd aan, maar werd de afgelopen weken gepasseerd door de langsdenderende trein van Peter Beerlage.

Door zijn hoge score in de laatste wedstrijd van de competitie nestelde George Gerritsen zich tussen de twee kanshebbers op de titel in, hetgeen ten koste ging van de kansen van Arthur Vos. Die kwam vandaag nauwelijks tot scoren en eindigde daardoor op een teleurstellende zesde plaats.

In zijn speech benadrukte Peter Beerlage, die uit handen van voorzitter Cees de Bruin een beker, een trofee en een kleurrijke bos bloemen kreeg, dat hij voor de eerste keer sinds zijn lidmaatschap van de golfclub in 2017, aan een complete competitieronde meedeed. Het verraste hem dat hij al gelijk als eerste eindigde.

De dagwedstrijd werd met 38 Stablefordpunten gewonnen door George Gerritsen; Peter Beerlage werd met 34 punten tweede en de dertig punten van Herman Nijhoff waren goed voor een derde plaats. Aan de wintercompetitie namen 55 man deel. Er werden acht wedstrijden gespeeld; vier wedstrijden werden afgelast.

FOTO’S

De winnaars van de wintercompetitie. Vlnr Mient Krol die derde werd, in het midden winnaar Peter Beerlage en rechts tweede-prijswinnaar George Gerritsen. Onder: wedstrijdleider Tineke van den Enden met George Gerritsen en (r) voorzitter Cees de Bruin met winnaar Peter Beerlage en Tineke van den Enden.