In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

“Het is mooi geweest zo”, zegt Cees de Bruin aan de vooravond van zijn vertrek als voorzitter van de golfclub. Ruim zestien jaar heeft hij – in twee van elkaar gescheiden periodes – aan het roer gestaan van onze vereniging. In de komende algemene voorjaarsledenvergadering geeft hij de voorzittershamer over aan zijn beoogd opvolger, George Gerritsen.

In het interview met de Fore! Seasons zegt Cees er geen moeite mee te hebben dat zijn termijn officieel afloopt en hij statutair ook niet meer herkozen kan worden. “Het is tijd voor verandering. Ik ben er zelf ook aan toe”. In George Gerritsen ziet hij zijn gedroomde opvolger. “Hij is de juiste figuur om de club verder te leiden”.

Naast een uitgebreid gesprek met Cees de Bruin staat nog een groot aantal andere verhalen in de Fore waarvan een interview met Jan Haasnoot in het oog springt. Wat drijft hem, vraagt de redactie zich af, om zijn hoofd  boven het maaiveld uit te steken maar Jan heeft daar een klip-en-klare en inspirerende reactie op.

De Fore maakt melding van een groot golfevenement dat op 30 juni op de Golfresidentie wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Dit Golf4live-evenement bestaat uit een golfmarathon en diverse andere wedstrijden. De organisatoren overwegen met die marathon een aanval te doen op het nationaal record van het op één dag te lopen (en te sponsoren) aantal holes. Dat staat nu op 104.

Verder een verhaal met Ferry Wobma die na een afwezigheid van een jaar – samen met zijn golfmaatje Hans Heidemeijer – weer op het oude nest is teruggekeerd. En een verslag van een ontmoeting met twee nieuwe adspirant leden. Beiden popelen van ongeduld om golfles te nemen maar het verhaal van Ger en Mies wordt pas echt bijzonder als men hun leeftijd kent.

De eerste Fore van dit jaar, waarin ook de gebruikelijke rubrieken weer staan met bovendien nòg een heel bont verhaal over ‘de kraai’, verschijnt eind van deze week. De vormgeving van het digitale clubmagazine heeft een kleine maar daardoor niet minder fraaie wijziging ondergaan. Er zit meer kleur in waardoor de ‘koppen’ een functioneler beeld krijgen.

FOTO

De lente-achtige cover van Fore #01 2018.