In Golfclub

Winnaar Karel Theunissen (tweede van links) is tijdens de wedstrijd al in de stemming.

George Gerritsen, Ed Visch en Hans Verhoog in hun ‘koninklijke’ outfit.

Drukte op hole 18 waar maar liefst 34 deelnemers finishten.

Sponsor Christian Voogt van Mitra Dronten verraste de deelnemers met een smaakvol oranjebittertje.

DOOR HANS DE JONGH

Niet in de laatste plaats vanwege de zon die nagenoeg de hele wedstrijd uitbundig scheen en de geweldige scores die werden neergezet is Vlaggetjesdag een uitbundig succes geworden. De vele positieve reacties van de bijna negentig deelnemers waren eensgezind. Nadat deze vrolijke wedstrijd vorig jaar vanwege de pandemie moest worden gecanceld leek het enthousiasme dit jaar extra groot te zijn.

Het is traditie om op 27 april de verjaardag van de koning met een Vlaggetjeswedstrijd te vieren. Aan de oproep van de wedstrijdleiding om zoveel mogelijk oranje te dragen werd bijna massaal gehoor gegeven. In nagenoeg elke flight was het oranje wel terug te vinden in polo’s, broeken, schoenen, gewone of cowboyhoeden. Ook oranje golfballetjes waren veelvuldig in het spel.

Op alle afslagplaatsen waren de tee-bollen vervangen door zelfgeprinte oranje markeringen in de vorm van een heus kroontje. Dit fraaie stukje digitale huisvlijt van Robbert Springer kon alom rekenen op grote waardering. Ook sponsor Christian Voogt van drankenhandel Mitra had voor deze gelegenheid stevig uitgepakt. Hij trakteerde de deelnemers op een vorstelijk flesje oranjebitter.

De scores die de spelers neerzetten waren boven verwachting. Daar speelde het mooie weer en een goed speelbare baan natuurlijk een rol van betekenis bij. Meest verrassend was zonder twijfel dat winnaar Karel Theunissen zelfs de green van hole 2 haalde. Jan Feenstra zat hem overigens behoorlijk op de hielen. Deze flightgenoot van de winnaar strandde in het zicht van de haven. Op de foregreen hield het voor hem op.

Twee spelers kwamen niet verder dan hole 14, één deelnemer moest op hole 15 de strijd staken, elf man haalden hole 16, 24 bereikten hole 17 en maar liefst 34 finishten op 18. Op de green van hole 1 strandden uiteindelijk Robbert Springer, Thijs Oppelaar en Marielle Geraets. Anne-Mieke Weijers kon er nog uitholen. Hole 2 werd slechts door drie mensen twee keer gespeeld: Silvia Hoohenkerk en de reeds genoemde finalisten Jan Feenstra en Karel Theunissen.

Er was geen gebruikelijke prijsuitreiking nog. Dat betekent dat Karel Theunissen zijn prijs kan afhalen bij Mireille van der Velden van De Vier Seizoenen. Die had ook een prijs voor de best verklede speler van de wedstrijd. De jury koos daarvoor unaniem Ed Visch. Ed verscheen in een totaal oranje outfit op de tee.