In Golfclub

In het seizoen 2023 hebben 20 deelnemers meegedaan aan de laddercompetitie die gewonnen werd door Jeroen van Vliet met Natasja Hoegee als runner up. De weekendcommissie hoopt nog veel meer leden te enthousiasmeren voor matchplay en wil graag de ladder aantrekkelijk maken voor een grotere groep spelers.

Daarom heeft de commissie besloten twee belangrijke wijzigingen door te voeren. Ten eerste wordt de laddercompetitie in het seizoen 2024 gespeeld over 9 holes waardoor die toegankelijk is voor een grotere groep spelers. Daarmee wordt het ook makkelijker om af te spreken omdat een avondwedstrijd nu ook tot de mogelijkheden behoort.

Daarnaast wordt de laddercompetitie gebruikt als selectie voor deelname aan het clubkampioenschap matchplay (18 holes) in het weekeinde van 21 en 22 september. De top-16 uit de ladder op vrijdag 13 september bij zowel de dames als de heren plaatst zich automatisch voor het clubkampioenschap matchplay.

Overigens is deelname aan het clubkampioenschap matchplay geen voorwaarde voor deelname aan de ladder; de ladder kent een eigen winnaar en is daarnaast selectiemiddel voor het matchplay weekeinde. Inschrijven voor de clubladder matchplay kan hier: https://sportconnexions.com/nl/golf/golf-dronten/1865/

Details over de opzet van de laddercompetitie vind je hier: https://sportconnexions.com/nl/RankingRules/?clubid=1865

Specifieke reglementen voor de laddercompetitie GRD 2024:

  • Er wordt matchplay gespeeld over de 2e 9 holes van de GRD
  • Dames spelen van rood, heren spelen van geel
  • Om aan het clubkampioenschap matchplay in september mee te kunnen doen moet men minimaal vier keer gespeeld hebben in de laddercompetitie