In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Ook tijdens de vierde HypotheekNet maandbekerwedstrijd is een eagle geslagen op hole 18. Het was dit keer Marc Jacobs (hcp 5,1) die hier in drie slagen wist uit te holen. Eerder deze week was het Ronald Karsten (hcp 11,9) die tijdens de inloopcompetitie een eagle op hole 18 sloeg. Een viertal weken terug opende Ferry Wobma, ook tijdens een inloopcompetitiewedstrijd, het trio met eagles, terwijl er voor die tijd zelden of nooit op hole 18 eagles werden geslagen tijdens wedstrijden.

De maandbekerwedstrijd zelf werd gewonnen door Bas Wierda (hcp 6,6) die 38 Stablefordpunten binnenhaalde waardoor zijn hcp met 0,4 punt daalde. Bas sloeg in de wedstrijd 9 parren en twee birdies. Mariëlle Geraets (hcp 12,2) werd bij de lagere handicappers tweede met 37 punten en Marc Jacobs derde met 36 punten. Behalve de eagle sloeg Marc ook 11 parren. Annely Theunissen (hcp 16,9) won bij de hogere hcp’ers met 37 punten. Sita van Dijk (hcp 25,3) werd tweede met 32 punten en Patrick Kosterman (hcp 16,8) derde met 31 punten.

Bas Wierda werd Golfer van de Maand en Annely Theunissen Golfster van de Maand. De vierde editie van de HypotheekNet maandbekerwedstrijd telde 29 deelnemers en resulteerde in deze standen.