In Golfclub

 

DOOR HANS DE JONGH

De nieuwe webcamera die aan het clubhuis hangt en beelden streamt van de toegang tot de golfbaan is voorzien van de nieuwste ColorVu-techniek waarmee ook ’s nachts kleurenbeelden kunnen worden gemaakt. Daarnaast beschikt de cam over een lens van 2.8 mm wat een zeer grote kijkhoek tot gevolg heeft. Ook de beeldkwaliteit van vier megapixels waarmee haarscherpe foto’s kunnen worden gemaakt is bijzonder. De nieuwe webcam is door de golfclub aangekocht bij het bedrijf Connexy van voormalig golfclubbestuurder Martin Eenschoten

De webcamera vervangt een eerder exemplaar dat vanwege technische mankementen enkele maanden geleden buiten bedrijf geraakte. De cam is met hulp van het klusteam van de Golfresidentie met een UTP kabel aangesloten op het netwerk van De Vier Seizoenen. Dat garandeert een betere verbinding. Bovendien komt het de stabiliteit van het beeld sterk ten goede. Om de internetverbinding in het clubhuis niet onnodig te belasten is gekozen voor een picture stream. De camera genereert elke drie seconden een vers beeld waardoor een soort vertragend videobeeld ontstaat. Het beeldmateriaal wordt overigens niet opgeslagen.

Het ColorVu systeem is een nieuwe technische ontwikkeling waardoor de webcam 24/7 kleurenbeelden maakt. Oudere types camera’s maakten voor de donkere uren gebruik van de infrarood techniek waardoor zwart-wit beelden konden worden gemaakt. Met de komst van het ColorVu-systeem behoort dat tot het verleden. ColorVu maakt slim gebruik van wit licht. De camera is voorzien van een sensor die bij gebrek aan licht via wit licht het beeld kan uitlichten. Door die combinatie kan de camera 24 uur per dag kleurenbeelden maken. De bovenste foto werd vrijdagavond in het duister geschoten. De onderste foto werd vrijdagmiddag gemaakt.