In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

De NGF heeft een beroep op de leden gedaan om de door premier Rutte bepleitte aanscherping van de al geldende maatregelen na te komen. “Met z’n allen staan we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat we kunnen blijven sporten en golfen”, aldus de NGF.

De coronamaatregelen die 14 oktober zijn ingegaan, waaronder de sluiting van de horeca, duren zeker tot in december, liet premier Rutte weten. Eerder maakte het kabinet bekend dat de gedeeltelijke lockdown minstens vier weken zou duren.

Komende dinsdag, 3 november volgt opnieuw een persconferentie van het kabinet. De premier en minister De Jonge, maken dan bekend of er nieuwe maatregelen nodig zijn. Volgens de minister-president liggen alle scenario’s, inclusief een volledige lockdown, op tafel.

Doel van de huidige maatregelen is dat contactmomenten en reisbewegingen worden beperkt. Op die manier wil de overheid bereiken dat het aantal coronabesmettingen daalt. De NGF heeft daarom een routekaart verantwoord golfen (boven) samengesteld.

De overkoepelende golffederatie dringt er daarbij op aan de 1,5 meter afstand na te leven, mondkapjes te dragen bij een bezoek aan de toiletten in het clubgebouw, aangegeven looproutes te respecteren en na het rondje golf direct te vertrekken.