In Golfclub
TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Mike Woltering heeft de eerste lustrumeditie van de Silver Coast Trophey gewonnen. De golfprofessional haalde in de vriendenwedstrijd van de Golfresidentie en de OGD de hoogste totaalscore op de nieuwe nu al vermaarde linksbaan West Cliffs en de baan van Praia d’el Rey in het Portugese Óbidos. 

Jan de Vries die na de eerste speeldag op de West Cliffs de leiding in het klassement had genomen, slaagde er de tweede en laatste speeldag niet in zijn dominante voorsprong vast te houden. Hij moest het hoofd buigen voor Mike Woltering die uiteindelijk met slechts enkele Stablefordpunten verschil de Cup met de Grote Oren in de wacht wist te slepen.

Marcel Honhoff, die vooral op de tweede dag van het toernooi excelleerde door Praia d’el Rey op twee slagen na level par te lopen, werd in het totaalklassement derde. Er speelden in totaal vijftien man mee.

Het was voor het eerst dat het vorig jaar geopende golfresort West Cliffs in het wedstrijdprogramma van de Silver Coast Group was opgenomen. De West Cliffs heeft in de korte periode van haar bestaan al een imposante positie ingenomen. Op de Europese ranking stond de baan al snel in de top 10.

Winnaar Mike Woltering, die er rond de jaarwisseling al een keer gespeeld had, was er lyrisch over. “Ik ben verliefd op deze baan”, verklaarde hij zijn platonische verhouding met de West Cliffs. “Je kan zeggen dat het zelfs liefde op het eerste gezicht is. Het is een genot om er een baan te lopen”.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd de afgelopen dagen om de Silver Coast Group Trophey gespeeld door de vriendengroep van de Golfresidentie Dronten en de Openbare Golfclub Dronten, de OGD. De wedstrijden worden altijd in Portugal gespeeld op banen langs de fascinerende stranden aan de westkust van het Iberisch schiereiland.

De uitslag van de eerste tien zag er na twee dagen spelen zo uit: 1 Mike Woltering, 2 Jan de Vries, 3 Marcel Honhoff, 4 Barend Jan Kroese, 5 Aart Lijs, 6 André Aasman, 7 Bert Evers, 8 Hans de Jongh, 9 Theo van den Brink, 10 Jennie Brandsma.

FOTO’S

Van boven naar beneden: Mike Woltering met de Cup van de Silver Coast Trophey.  De deelnemers heffen het glas op winnaar Mike Woltering. Van links naar rechts zijn dat Jan de Vries, Marcel Honhoff, Hans Heidemeijer, Ed van der Mark, Aart Lijs, Wichert Rozendaal, Barend Jan Kroese, Mike Woltering, Bert Evers, Theo van den Brink, André Aasman, Jennie Brandsma, Martin Eenschoten en Hans de Jongh.  Jan de Vries die door organisator Wichert Rozendaal (l) wordt gefeliciteerd met de tweede plaats.