In Golfclub

Yvonne van Someren na teleurstellende start alsnog clubkampioen Strokeplay 2024

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Mark Visch (hcp 4.4) heeft met groot gemak de ontbrekende clubtitel aan zijn palmares toegevoegd door het Strokeplay clubkampioenschap bij de heren 2024 te winnen. Bij de dames was het Yvonne van Someren (hcp 10.6) die na een uiterst moeizame eerste ronde zichzelf op de tweede dag van het kampioenschap revancheerde en de titel alsnog met veel overtuiging binnensleepte.

Mark won zijn ontbrekende titel met een totaal aantal van 158 slagen. De eerste ronde zorgde hij met 82 slagen al voor de beste cijfers; op dag twee speelde hij een uitmuntende ronde en liep met 76 slagen de baan vier boven par. De nummer één bij de dames baalde, zoals ze zelf zei, doordat zij de eerste ronde 99 slagen nodig had. Met 88 slagen op de tweede en laatste speeldag gaf zij evenwel haar visitekaartje alsnog af en werd met 187 slagen toch nog eervol clubkampioen.

Bij de heren werd Arnoud Fontein (hcp 8.8) tweede met 176 (93/83) slagen en Marcel Vonk (hcp 4.4) derde. Marcel had op de eerste dag 85 slagen nodig en op dag twee 91. Bij de dames ging de tweede plaats naar Natasja Hoegee die de eerste ronde 101 slagen liet noteren en op de tweede dag met 88 slagen er aanzienlijk minder nodig had. Renée Lelieveld (hcp 13.5) werd derde met 194 slagen (96/98). Zij en Mark Visch tekenden ook nog voor het beste netto resultaat op zaterdag; voor de zondag waren dat Natasja Hoegee en Mark Visch.

Het clubkampioenschap Strokeplay werd vorig jaar bij de heren gewonnen door Guido Oomkens; bij de dames ging die titel toen naar Lisa de Busser. Het Strokeplay kampioenschap werd bij de dames voor de 26ste keer gehouden; bij de heren voor de 28ste keer. Het aantal van 18 deelnemers stelde de organiserende weekendcommissie teleur; ook golfclubvoorzitter George Gerritsen zei het bijzonder spijtig te vinden dat er zo’n geringe belangstelling voor bestaat.

Bekijk hier de volledige uitslag.