In Golfclub

Op de bovenste foto de winnaars van de eerste prijs van links naar rechts Dick Keijzer, Marja Kosterman en Gerard Bosman. Foto links onder de winnaars van de tweede prijs te weten Marco Oussoren, Han Meijeren, Ria Miltenburg en Luuk Mulder en foto rechtsonder de winnaars van de derde prijs met van links naar rechts Loes Oussoren, Ad Veringa, Natasja Hoegee en Ton Eggink.

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De klassieker van het jaar, de Cross Country, was ook nu weer een spektakelstuk met als extra handicap dat het weer zich niet van zijn beste kant liet zien. Voor Marja Kosterman, Gerard Bosman en Dick Keijzer geen reden om niet met de hoogste score op het terras van het clubhuis binnen te komen. Met een gemeenschappelijke baanhandicap van 3 gingen zij met de hoofdprijs aan de haal.

Met 72 slagen wisten zij Marco Oussoren, Han Meijeren, Ria Miltenburg en Luuk Mulder nipt voor te blijven. Dit viertal speelde met een baanhandicap van 4 en noteerde 73 slagen voor de Texas Scramble strokeplay wedstrijd. Natasja Hoegee, Loes Oussoren, Ad Veringa en Ton Eggink, die met dezelfde baanhandicap speelden, waren met een score van 74 goed voor de derde prijs.

Bij een Cross Country wordt in teams van drie of vier gespeeld. De lay-out van de baan wordt drastisch aangepast evenals de nummering van de holes. De achttien afslagen werden gemarkeerd door oranje tee-bollen met een rood wit blauw vlaggetje. Drie holes hadden een tijdelijke green, de holes 9 en 12 kruisten elkaar en voor één hole moest de bal over de weg worden geslagen waardoor flightgenoten het verkeer in de gaten moesten houden.

Voor de wedstrijdcommissie betekende de organisatie van een cross country ook nu weer (veel) extra werk en overleg met de greenkeepers. Voor die laatsten was er bij de prijsuitreiking een extra luid applaus. Zij immers moesten samen met de wedstrijdcommissie voorafgaande aan de start van de wedstrijd de baan verbouwen en die na afloop ook weer in de oude staat terugbrengen. De wedstrijdleiding was in handen van René Vos en Natasja Hoegee.