In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De jubileumeditie van het Dronten Open wordt op twee banen gespeeld. De wedstrijd die voor zaterdag 30 september op de kalender staat als onderdeel van de viering van het vierde lustrum start op hole 10 van de Golfresidentie en maakt na hole 15 een ‘uitstapje’ naar de negen holes van de Openbare Golfclub Dronten. Daarna moet verder worden gespeeld op hole 16 van de GRD tot en met hole 18.

De lustrumcommissie is ingenomen met de samenwerking met de OGD van Mike en Rianet Woltering waardoor het mogelijk was om een uniek Dronten Open op het programma te zetten. Het Open, dat wordt gesponsord door autobedrijf Jacob Schaap en waarvoor vanaf vandaag kan worden ingeschreven, is een van de drie wedstrijden waarmee de jarige golfclub in het laatste weekeinde van september haar vierde lustrum viert. Op 20 mei vond de aftrap ervan plaats met een wedstrijd over 20 holes.

Vrijdag 29 september om 16.00 uur is er eerst nog een 9-holes wedstrijd die Texas Scramble wordt gespeeld en waarvoor fietsenspeciaalzaak Jan Brinkman de prijzen beschikbaar stelt. Aan deze wedstrijd kunnen alle leden van de golfclub meedoen, met name ook jeugdleden waarvoor aparte prijzen beschikbaar zijn. Na afloop is er een muzikaal intermezzo in het clubhuis van parkgenoten Jan Essing en Han Meijer, die eerder ook al samen optraden.

Het klapstuk van het lustrumweekeinde is de Cross Country op zondag 1 oktober. Maanden geleden al is begonnen met de voorbereiding van deze eigenzinnige en tegendraadse wedstrijd die, in stijl daarmee, over 20 nagenoeg nieuwe holes wordt gespeeld. Inschrijven voor de Cross Country, met als sponsor Broekhuis Opel dealer, kan bij voorkeur per team van vier. Ook individueel inschrijven is mogelijk. Het team dat zich naar de mening van een deskundige jury het fraaist uitdost, komt ook in aanmerking voor een prijs.

FOTO

Het laatste ‘gewone’ Dronten Open werd gewonnen door Auke Buijvoets uit Zeewolde.