In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | FOTO DOGSEARCH NEDERLAND

De hond Louisa, die woensdagmiddag de benen nam en naar wie sindsdien intensief werd gezocht, is maandagmorgen gevonden en herenigd met zijn baasje. De een jaar oude hond verkeert in prima conditie. De zoekactie breidde zich zondagavond na zonsondergang uit tot op de golfbaan waar speurhonden aansloegen op enkele plaatsen tussen de holes 4 en 5.

De hond werd niettemin buiten de Golfresidentie teruggevonden in de nabij gelegen appelboomgaard aan de Ansjovisweg. Een passant merkte Louisa op en alarmeerde Dogsearch Nederland dat de zoekactie coördineerde. Dogsearch was vrij snel ter plaatse; het lukte hen om zonder veel problemen het hondje te vangen.

Het zeven man sterke team kreeg zondagavond een drietal meldingen vanuit de omgeving van het clubhuis. Die waren dermate betrouwbaar dat een plan om bij de holes 4 en 5 een vangkooi te zetten werd afgeblazen. In een nieuw zoekplan zou de kooi in de directe omgeving van het clubhuis worden geplaatst. Een spotter zou die onafgebroken in de gaten houden.