In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO RVD

Zonder militair ceremonieel vertoon en ook met minder pracht en praal dan in Den Haag is het dinsdag ook op de Golfresidentie Prinsjesdag. De damescommissie organiseert dan traditiegetrouw een greensomewedstrijd waarbij iedere deelnemende dame zich door een eigen prins mag laten vergezellen.

Die prins hoeft geen lid van de Golfresidentie te zijn; de dames staan er ook al niet afwijzend tegenover als er publiekelijk partnerruil wordt gepleegd, alles overigens om zoveel mogelijk prinsen van verschillende signatuur aan de wedstrijd te kunnen laten deelnemen.

Het mag ook niet toevallig lijken dat Martien Hermans, die lange tijd lid is geweest, de wedstrijd sponsort. Martien bestiert immers het bedrijf MBV administratie, belastingen en financiële planning dat meer dan de gemiddelde deelnemer aan de wedstrijd geïnteresseerd zal zijn in de Miljoenennota van de minister van financiën. Vooruitlopend op de uitkomst ervan, verzorgt MBV een ‘aangeklede’ dag, met prijzen, versnaperingen in de baan met koffie of thee met wat lekkers.

Met Prinsjesdag komt het wedstrijdprogramma van de damescommissie bijna aan zijn einde. Er volgen nog slechts drie wedstrijden waaronder twee Prima Vera Cup competitiewedstrijden waarvan Drogisterij Van Wonderen de sponsor is en op 3 oktober de zogenoemde Woonwedstrijd die door Gerard Bosman Woninginrichting en Thuis Eten & Wonen wordt gesponsord.

FOTO

Dinsdag is het ook op de Golfresidentie Prinsjesdag al zal het militair ceremonieel uit Den Haag hier ontbreken.