In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Guido Oomkens is (nu officieel) de nieuwe man bij de OGD, de Openbare Golfclub Dronten. Per 1 mei treedt de huidige golfpro, Mike Woltering, terug. Mike en zijn partner Rianet van der Ven blijven wel mede-eigenaar van de negen holes baan. De golfshop, die met name door Rianet werd aangestuurd, sluit ook per die datum. In de drivingrange komt een nieuwe ontvangstruimte inclusief receptie waarvoor op dit moment een interne verbouwing gaande is.

Guido Oomkens, sinds 2001 inwoner van Dronten, is geen onbekende voor de golfclub van de Golfresidentie. Hij was ooit lid van onze vereniging, speelde mee in het Heren 1-team van de Golfresidentie in de NGF-competitie en was daar ook captain van. Daarnaast is hij samen met Lawrence Möger een aantal jaren als golfprofessional verbonden geweest aan het bedrijf van Rianet van der Ven en Mike Woltering.

In 2010 is Guido vertrokken naar de golfbaan Het Rijk van Sybrook in Enschede waar hij drie jaar achtereen als golfprofessional werkte. Na een uitstapje van een jaar naar de golfbaan van het Rijk van Nunspeet keerde hij vier jaar geleden terug naar Enschede. De laatste drie jaar exploiteerde hij een eigen overdekte baan met indoor golf in Hengelo en was toen als golfprofessional ook verbonden aan een outdoor baan.

Mike en Rianet gaan zich per 1 mei vooral richten op de nieuwe The Links Valley baan in Ermelo waar ze beide mede-eigenaar van zijn. The Links Valley is een totaal nieuwe negen holes baan die verscholen ligt in de fraaie bossen rond Ermelo. In binnen- en buitenland trekt deze baan aan de Jonkheer Doctor Sandbergweg nu al veel aandacht vanwege het omkeerbare karakter ervan. In de golfwereld wordt ervan uitgegaan dat The Links Valley snel een plek zal veroveren tussen de topbanen van Nederland.

De interne verbouwing van de houten opstal op de drivingrange in Dronten is onderdeel van een aantal aanpassingen die Guido Oomkens wil doorvoeren. Ook enkele oefenfaciliteiten worden verbeterd. Zo komt er een nieuwe puttinggreen van kunstgras. Er komt daarnaast een gemeenschappelijke golfschool met Ermelo. Golfpro Bastiaan Haasnoot gaat zijn tijd verdelen tussen Dronten en Ermelo, terwijl Guido zich als manager voor honderd procent op Dronten zal richten.

De toekomst van het gebouw van de golfshop, in eigendom van Rianet van der Ven en Mike Woltering, is nog ongewis. De Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie, die als eerste in aanmerking komt om het pand dat grenst aan het clubhuis/annex De Vier Seizoenen, aan te kopen, raadpleegt op dit moment haar leden/bewoners op het golfpark. Zij zijn uitgenodigd om voor 2 april ideeën over de exploitatie van het pand aan te dragen.

De beide medewerksters van GolfXchange, Debby Haasnoot en Ilse Gierstberg krijgen in het nieuwe geheel ook een andere job. Debby verhuist mee naar de nieuw te openen shop van The Links Valley in Ermelo en voor Ilse komt er een plaats in de vernieuwde receptie van de Openbare Golfclub op de drivingrange.

FOTO

Mike Woltering (l) en Guido Oomkens voor het vernieuwde gebouw op de drivingrange.