In Golfclub

Evert van der Poel (midden) wint de seniorencompetitie. Links van hem Kwai Man die derde werd en rechts Feike Greidanus die de tweede plaats voor zich opeiste.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Evert van der Poel heeft met het winnen van de seniorencompetitie zijn klasse weer bewezen. De laatste weken was hij niet tevergeefs vaker dan gebruikelijk terug te vinden in de baan en op de drivingrange. Tijdens de 17 wedstrijden die voor de competitie meetelden bouwde hij gaandeweg een verschil van zes Stablefordpunten op die hij niet meer weggaf. 

Nochtans vond Evert het jammer dat de laatste wedstrijd vanwege de baancondities niet door kon gaan. Hij had zijn beide opponenten graag nog één keer de gelegenheid gegeven om langszij te komen. Vandaar dat hij Kwai Man en Feike Greidanus een fles goede wijn in het vooruitzicht stelde als zij hem in een onderling treffen alsnog passeren.

Het was de derde wedstrijd uit een cyclus van negentien die niet kon worden gespeeld. Boosdoener was de grote neerslag hoeveelheid van de afgelopen 24 uur die de baan op een aantal plaatsen in een modderpoel veranderde. De hoofdgreenkeeper besloot om de tweede lus zelfs helemaal te sluiten, iets dat volgens kenners nog niet eerder is voorgekomen.

De seniorencommissie kon daarop niet anders doen dan besluiten om de finalewedstrijd af te gelasten. “Er was geen alternatief”, oordeelde zij. Iedereen betreurde dat besluit maar toonde er ook begrip voor. Om dezelfde reden was ook de voorlaatste wedstrijd gecanceld en kon in mei een wedstrijd vanwege de extreme hitte niet doorgaan.

Aan de competitie, die op 4 april van start ging, deden 79 senior-leden mee. De beste score kwam op naam te staan van Ching Man-Chan met 43 Stablefordpunten. Dat was op een zonnige 4e juli. Haar handicap daalde daarmee in één keer met bijna drie volle punten. Winnaar Evert van der Poel deed daar met 41 punten nauwelijks voor onder.

Voor de winnaars waren er fraaie trofees, kleurrijke bloemen, smaakvolle wijn, een kostbare geschenkbon en een stemmige wintermuts. Die drie mutsen waren een persoonlijk geschenk van Bertus den Haan die vanwege ziekte al enige tijd niet in de gelegenheid is om te golfen. Zijn aanwezigheid bij de huldiging van zijn vrienden werd alom gewaardeerd.

De finale van de seniorencompetitie kende twee sponsoren. Dat waren Flynth accountants en wijnspeciaalzaak Mitra van clublid Christiaan Voogt. De finale werd afgesloten met een gezellig etentje waarvoor ruim veertig dames en heren hadden ingeschreven. De keukenbrigade van De Vier Seizoenen liet zich hier weer van haar beste kant zien.