In Golfclub, VvE
TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Een drone van het Drontense reclamebedrijf Reflecton heeft tijdens de tweede Mixed Friday-wedstrijd van dit jaar een zonovergoten Golfresidentie vanaf dertig meter hoogte gefilmd voor de nieuwe website. De haarscherpe beelden worden omschreven als sensationeel. De pr-commissie van de Vereniging van Eigenaren en de golfclub wil met de film bezoekers van de website verrassen met een kleurrijk beeld van het park en de golfbaan.

Er wordt al enige tijd gewerkt aan de bouw van een nieuwe website voor de Golfresidentie. De plannen voorzien erin dat die op uiterlijk 1 juli in de lucht gaat. Het bedrijf waar de huidige website ruim vijf jaar geleden werd ontwikkeld, VWA in Dronten, ondersteunt op termijn niet langer het systeem waarop de site nu nog draait.

De website krijgt een strakke en zeer eigentijdse look met meer mogelijkheden voor beeld en geluid. De film, die niet langer dan 30 tot 40 seconden moet duren, past perfect in dat streven. De site wordt gebouwd onder WordPress. WordPress is wereldwijd een van de meest allesomvattende open source systemen van dit moment. Webdesigner is het Arnhemse bedrijf Xennial.

De cineasten die vandaag behalve met een drone ook met een Go Pro camera bij de afslag van hole 1 en op de green van hole 18 opnamen maakten, vonden in de Mixed Friday wedstrijd, in combinatie met het warme en zeer zonnige weer, een ideaal decor om de eerste beelden te draaien. De komende dagen worden nog meer opnamen gemaakt, maar dat gebeurt in de vroege ochtenduren om optimaal gebuik te maken van het licht.

Wie straks op de nieuwe website inlogt en op de homepage terechtkomt, krijgt in eerste instantie de film te zien. Wie vervolgens naar beneden scrollt, krijgt naast de baanstatus en de belangrijkste nieuwsfeiten van die dag een strak vormgegeven keuzemenu voorgeschoteld. De golfer kan hier kiezen voor de golfclub en komt dan op de landingspagina van de golfclub terecht; bewoners kunnen ook rechtstreeks naar de homepage van de VvE of anderszins.

FOTO

Met een ultramoderne professionele drone worden op een hoogte van 30 meter haarscherpe beelden gemaakt van het park en de golfbaan.