In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Voor twee Drontense teams die aan de NGF-competitie meedoen dreigt degradatie nu het hen vandaag niet is gelukt om het tij te keren. De dames 27 holes die in de Hoofdklasse opereren moesten in het Rijk van Nijmegen hun meerdere erkennen en ook Heren 3 slaagde er niet in de negatieve spiraal te doorbreken.

De dames verloren in Lochem met 7-11 van het Nijmeegse team, hoewel de singles nog werden gewonnen. De dubbels daarentegen leverden geen punten op. Dronten staat nu onderaan op de ranglijst. Het lijkt erop, dat de slotwedstrijd op 12 mei tegen de Edese GC Papendal daar geen verandering meer in aan kan brengen.

Ook Heren 3 verkeert in slecht weer nadat het zondag de derde wedstrijd op rij niet naar z’n hand kon zetten. Met maar liefst 3-15 moest het dit keer in Hooge Graven zijn meerdere erkennen. Het ziet ernaar uit, dat de slotronde op 12 mei tegen Harderwold daar weinig meer aan kan veranderen.

Heren Standaard 36-holes met teamcaptain Mark Visch deed het dit weekeinde daarentegen stukken beter. In Veendam werd tegenstander De Lage Mors met 12-6 verslagen, niet in de laatste plaats door de inbreng van invaller Ferry Wobma. Daarmee zijn er nog steeds kansen op promotie naar de tweede klasse.

Heren 2 van captain Jan Haasnoot was gastheer vandaag maar zag zijn kansen op het kampioenschap en promotie naar de 3e klasse tot grote hoogte stijgen. De champagne wordt al koud gezet. Zondag 12 mei wordt eerst de finale wedstrijd tegen Martensplek gespeeld. Niemand twijfelt er meer aan dat die flessen ook daadwerkelijk worden ontkurkt.

Ook tevredenheid – en een dikke pluim  voor de keukenbrigade – bij de andere gastheer, Heren 1 van captain Bas Maatman. Dat kan 19 mei nog tweede worden nadat vandaag bleek dat de Hilversumsche het kampioenschap en dus promotie niet meer kan ontgaan. Old Course Loenen zal met zekerheid degraderen.