In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Goed nieuws voor de liefhebbers van matchplay. Er komt toch een clubkampioenschap dit jaar. Nadat de wedstrijdcommissie aanvankelijk had besloten om die wegens onvoldoende belangstelling te cancelen is er na tussenkomst van een aantal leden alsnog voor gekozen om dit matchplay-evenement wel te laten doorgaan.

Het clubkampioenschap matchplay speelt zich af in het eerste weekeinde van juni. Op zaterdag 2 juni worden de gebruikelijke voorronden gespeeld en op zondag 3 juni de (semi-)finales. Wie mee wil doen kan zich op de bekende manier nog inschrijven in de wedstrijdkalender tot de avond van de 20ste mei.

De eerdere afgelasting was het gevolg van een aantal misvattingen; de wedstrijdcommissie ging ervan uit dat de belangstelling nagenoeg nihil was en de leden die er dolgraag aan mee wilden doen hadden geen of onvoldoende zicht op de geplande wedstrijddagen.

Dat leidde het afgelopen weekeinde tot een intussen gehonoreerde oproep aan de wedstrijdcommissie om de inschrijving in plaats van te sluiten te verlengen. Leden die aan dit enerverende evenement willen meedoen kunnen zich daardoor alsnog inschrijven.

Twee jaar geleden werd dit clubkampioenschap voor het laatst gehouden. De finale werd toen gewonnen door Jurgen Mulder die in een titanenstrijd met zijn golfmaatje Bas Wierda op hole 15 de leiding nam. Bas miste hier op minder dan een centimeter een put hetgeen hem de titel kostte.

Ook drie jaar geleden was de spanning in de finale te snijden. Bastiaan Haasnoot en Danny de Busser vochten toen op het scherpst van de snede om de eer. Een foute afslag in de sudden death maakte Bastiaan Haasnoot kansloos.

FOTO

Een bekend beeld bij finales van een clubkampioenschap matchplay.