In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Op de Tarpania’s Hoeve van Annet en Ab de Lange in Swifterbant is een nieuwe, stoere tweepersoons schommel in gebruik genomen die werd geschonken door de Stichting Old Grand Dad. Deze stichting van golfende grootvaders, waar ook veel leden van golfclub de Golfresidentie lid van zijn, doneerde tijdens het recente lustrumfeest drieduizend euro aan de Hoeve.

De Tarpania’s Hoeve werd daarmee in de gelegenheid gesteld om een speelwerktuig te vervangen dat door de tand des tijds was aangetast en niet meer veilig was. De nieuwe robuuste schommel voldoet aan alle veiligheidseisen en is gemaakt van Robeniahout. Robenia is de duurzaamste Europese houtsoort met een gegarandeerde levensduur van minimaal 25 jaar.

De Stichting Old Grand Dad is een internationale organisatie waar wereldwijd vele duizenden golfende grootvaders lid van zijn. Zij stelt zich het bevorderen van sport, spel en beweging van gehandicapte jongeren ten doel. De stichting omarmde op voordracht van de seniorencommissie het project dat de golfclub had geadopteerd voor de viering van het lustrumfeest. De schommel kon vrijdag in gebruik worden genomen.

Op de Tarpania’s Hoeve krijgen kinderen die zeer ernstig ziek zijn kosteloos de gelegenheid om er een weekje tot rust te komen, samen met hun ouders en eventueel broertjes of zusjes. Daarvoor zijn twee zeer royale vakantiehuizen gebouwd. De exploitatiekosten voor de huizen worden bijeengebracht door giften. De golfclub zelf doneerde daar tijdens de slotavond van het vierde lustrum een gift van € 3300 voor.

FOTO

De nieuwe schommel op de Tarpania’s Hoeve werd vrijdag in gebruik genomen.