In Golfclub

De voorzorgsmaatregelen die in maart vorig jaar werden doorgevoerd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus zijn op advies van de NGF ook door onze golfclub verzacht.  Zo ligt de hark weer in de bunker, zijn de ballenwassers opnieuw gevuld met water, mag de vlag weer worden aangeraakt en verplaatst en zijn de prullenbakken teruggeplaatst. Ook de cupjes in de holes zijn verwijderd.

Het gebruik van de bunkerhark en het verplaatsen van de vlag is (nog) niet verplicht. Wie het wel doet wordt dringend geadviseerd na elke aanraking de handen zorgvuldig te desinfecteren. De NGF, die al in een eerder stadium had aangegeven er geen bezwaar tegen te hebben dat wat haar betreft de materialen teruggeplaatst konden worden, heeft nu laten weten dat dat ook verantwoord en veilig is.

“Het is inmiddels 2021 en wij willen nogmaals aangeven”, aldus de bond in een bericht aan de clubs, “dat het in onze ogen – mede na uitgebreid overleg met deskundigen – verantwoord en veilig is materialen terug te plaatsen in de baan, met de disclaimer dat er altijd een klein tot zeer klein besmettingsrisico is”. Vandaar het dringende advies om na elke aanraking de handen te desinfecteren.