In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Een nieuwe lichting jongeren is geslaagd voor baanpermissie. Julian van Heek, Bram Kroese, Lieve van Heek, Ruth de Visser, Renske Kraan en Sonny Simons hebben vanmiddag met goed gevolg voldaan aan de eisen die aan het theorie-examen van de NGF worden gesteld. 

De diploma-uitreiking vond in het clubhuis plaats in aanwezigheid van ouders en grootouders van de kinderen tijdens een vrolijke bijeenkomst waar ook de voorzitter van de golfclub, Cees de Bruin, bij aanwezig was. De kinderen werden voorafgaande aan de uitreiking van de certificaten getrakteerd op een hapje en een drankje.

De zes nieuwe golftalentjes ontvingen hun diploma uit handen van golfpro Bastiaan Haasnoot. Het certificaat was behalve door Bastiaan ook ondertekend door Lenny de Bruin die de jonge golfsters en golfers in een aantal lessen wegwijs had gemaakt in de basisregels van het golfspel.

Lenny begeleidde al eerder groepjes jongeren met theorielessen naar hun baanpermissie. De geslaagden mogen nu de baan in om zich verder te bekwamen in de golfsport. Zodra ze aantoonbaar handicap 54 hebben gelopen kunnen ze zelfstandig spelen.

FOTO

De uitreiking van de certificaten ging met gejuich gepaard. Van links naar rechts Julian van Heek, Bram Kroese, Lieve van Heek, Ruth de Visser, Renske Kraan en Sonny Simons. Op de achtergrond (nauwelijks zichtbaar) Lenny de Bruin en golfpro Bastiaan Haasnoot.