In Golfclub

Aty Schenk en Arthur Vos

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De door de seniorencommissie georganiseerde shortgolfwedstrijd op de baan van de Shortgolfclub in Swifterbant is gewonnen door Arthur Vos en Aty Schenk. Arthur speelde de 18 holes netto in 59 slagen. Aty noteerde bruto het minst aantal slagen: 65. Nanda Siemer speelde de netto wedstrijd ook in 59 slagen en werd tweede. Aty Schenk werd er derde met 61 slagen. Bij de bruto uitslagen werd Arthur Vos met 65 slagen tweede en Leo Acda met 66 slagen derde.

Als winnaar van de bruto wedstrijd ontving Aty uit handen van Tineke van den Enden een fraai gestyleerd beeldje. Tineke had de wedstrijd samen met Math Geelen namens de seniorencommissie georganiseerd. Het was de tweede keer dat de senioren een wedstrijd op de par 3-baan in Swifterbant organiseerden. Drie jaar geleden gebeurde dat voor het eerst. Vanwege de pandemie slaagde de seniorencommissie er niet in om de tweede wedstrijd daar eerder te houden.

De korte-baanwedstrijd werd onder ideale (weers) omstandigheden en in een buitengewone plezierige ambiance gespeeld. In de ochtenduren werd de eerste lus gelopen en na een voedzame en gezellige lunch de tweede in de middag. Voor de deelnemers was er bij aankomst koffie of thee met gebak en tijdens de prijsuitreiking een consumptie met een bittergarnituurtje. Daar werd de seniorencommissie gevraagd om dit soort ‘uitwedstrijden’ vaker te organiseren.