Baanstatus vanaf 09:00uur

Baan

Hole 1 T/m 9

Hole 10 T/m 18

Qualifying

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Datum

14/04/2021
Aanvullende Informatie

Baansluiting

Starttijd reserveren is verplicht.

donderdag 15 april: Seniorencompetitie Q02 Hole 1 gesloten van 09.30 tot 13.10 en hole 10 gesloten van 11.00 tot 14.10.

Handicart bestemd voor minder valide golfers

Onze golfclub beschikt over een handicart. Tegen een geringe vergoeding kunnen leden die minder valide zijn er gebruik van maken. De clubconsul regelt alle zaken die met de handicart te maken hebben.

De stiching Handicart is landelijk in 1986 opgericht met als doelstelling tijdelijk of permanent minder valide golfers in staat te stellen om het golfspel te kunnen blijven beoefenen. Door donaties, giften, legaten en schenkingen, verkrijgt de stichting het nodige geld om handicarts aan te schaffen en op 112 golfclubs in Nederland te plaatsen. Daarnaast zijn er met zo’n 40 banen waar de stichting geen karren heeft staan, afspraken gemaakt.

Tegen een geringe vergoeding, die ver onder de werkelijke kostprijs ligt, kunnen minder valide golfers er gebruik van maken. De landelijke stichting krijgt hulp van 170 vrijwilligers bij het uitvoeren van haar doelstelling. Er rijden nu zo’n 625 handicarts en er zijn meer dan 17.500 golfers die er gebruik van maken. Verwacht wordt dat door de toenemende vergrijzing dat aantal de komende jaren nog zal stijgen.

De handicart in Dronten is betrekkelijk nieuw. Het heeft een GPS-systeem ingebouwd en is door het gebruik van modernere accu’s in staat om veel meer kilometers af te leggen dan het voorgaande exemplaar. Wie een afspraak heeft gemaakt over het gebruik van de handicart, moet zich in het clubhuis vervoegen om af te rekenen en de sleutels op te halen. De handicart staat geparkeerd in de oude loods tussen de holes 8 en 9.