In Golf Residentie Dronten, VvE

Van de bestuurstafel….                                                                                                                                                                            28 februari 2024

Een dienstmededeling om mee te beginnen: de aangekondigde bijeenkomsten om eind maart te praten over de nieuwe statuten worden uitgesteld.
Er is toch meer tijd nodig om een en ander goed samen te voegen, te moderniseren en juridisch correct te formuleren. Er komen dus nieuwe data.

Ook iets van een vooraankondiging van een andere dienstmededeling: afgelopen woensdag hebben we samen met John, Marco en Truus de eerste periode geëvalueerd wat betreft D4S.
Het zal niemand verbazen dat, gezien het natte weer en de grote hoeveelheid dagen dat de baan gesloten was, de nieuwe uitbaters heel graag een andere start hadden gehad. Conclusie is ook dat er best veel zaken goed gaan.
Natuurlijk zou het mooi zijn als meer bewoners de weg naar het prachtige D4S zouden vinden….
We gaan proberen om ze een beetje te helpen. Daarvoor verstuurden we jullie onlangs een mail van het bestuur.

Daarnaast hebben we samen gekeken naar de openingstijden, inzet, personeel en opbrengsten. Dat leidt tot de conclusie dat er een aantal momenten zijn waarop het bedrijfseconomisch absoluut onrendabel is om D4S te bemensen.
We gaan daar wat aan doen. Dat zal vooral op sommige momenten in ochtenden tot uiting komen.

Zaken die op dit moment de meeste tijd vragen zijn:
De baan i.c.m. activiteiten voor herstel van de hoogspanningskabels, automatisering / archief en natuurlijk het nieuwe meerjarenbeleidsplan(MJBP).
Daarvoor zijn nu een aantal concrete stappen gezet om verder te komen of er wordt hard nagedacht over hoe we dat moeten verwerken in de plannen.
Om er paar te noemen:

  • Aanbesteding groot onderhoud: een externe partij doet eerste onderzoek;

  • Nadenken over kwaliteit versus kosten en inkomsten;

  • Hoe moeten we in de toekomst omgaan met weersveranderingen (water en droogte) en met het milieu;

  • Vinden van een externe partij voor ‘marktonderzoek’ naar wensen van leden VvE;

  • Relatie met de golfclub.

Ik kan jullie verzekeren dat dit best ingewikkeld is en zeker ook leuk!
Je kan niet altijd blijven doen wat je altijd hebt gedaan, de wereld en kennis om ons heen veranderen en daar zullen wij als VvE ook iets mee moeten.

Volgens mij zijn we in staat om zo tegen het einde van het jaar met elkaar iets te hebben waar we de komende jaren de beslissingen die we moeten nemen, aan kunnen toetsen.

En nu gewoon hopen dat het droog wordt en we weer lekker naar buiten kunnen, beetje golfen en wat drinken en eten op het terras van D4S 😊        Allard