In Golf Residentie Dronten, VvE

Het zijn door het corona virus gedicteerde tijden. Iedereen moet zich houden aan de voorschriften zoals 1,5meter afstand. Een Algemene Ledenvergadering van de VvE450 is al uitgesteld, de VvE90 liet de vergadering wel doorgaan, maar dan digitaal. De voorzitter van de VvE 90,  Mariannne van Maarschalkerweerd berichtte hierover als volgt.

Op 23 juni 2020 hebben de leden van de VvE90 voor het eerst in het bestaan van de VvE een digitale ALV gehouden. Omdat de leden voor een groot deel behoren tot een risicogroep en het niet te voorspellen is of in het najaar wel op een veilige manier zou kunnen worden vergaderd, werd hiertoe besloten. Bovendien was er een onderwerp, regels voor het installeren van een airco, waarvoor afspraken gewenst waren. Dat zou het bestuur helpen bij vragen hierover die deze zomer zeker te verwachten waren.

Voor het bestuur en voor de beheerder Aevego bleek de hele organisatie meer werk dan verwacht. Niet zozeer wat betreft de uitnodiging, agenda, bijlagen en de presentatie, maar wel alle praktische zaken. Hoe betrek je iedereen bij het proces en hoe zorg je dat voldoende eigenaars deelnemen of een machtiging sturen, welk systeem ga je gebruiken, hoe help je mensen met dit systeem en hoe voer je het geheel dan uit.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat de betrokkenheid boven verwachting was. Voor een geldige vergadering over normale zaken als begroting e.d. zijn 46 van de 90 stemmen nodig. Voor het aannemen van nieuwe regels zijn 60 stemmen nodig. Wij hadden woensdag 17 deelnemers en 44 machtigingen, dus 61 stemmen. Voor het bestuur gaf dit een goed gevoel.

 

De vergadering via een beveiligde Zoom verbinding begon iets later dan verwacht door wat inlogproblemen, maar daarna kon normaal vergaderd worden, met gebruikmaking van de verschillende functies als hand opsteken en chat. Ook stemmen ging zonder problemen. 

Het was een goede ervaring, maar we hopen toch dat we volgend jaar weer gewoon kunnen vergaderen, en na afloop samen een drankje kunnen nemen. Dat geeft saamhorigheid. 

Marianne van Maarschalkerweerd

Voorzitter VvE90