In Golf Residentie Dronten, VvE

De ontwikkeling van Windplan Groen, waarbij 90 windturbines worden geplaatst rondom Dronten, Biddinghuizen en Ketelhaven verkeert in een beslissende fase. Wanneer begonnen gaat worden met de aanleg is nog niet zeker, maar er zijn geen belemmeringen t.a.v. het beruchte stikstofbeleid.

Gistermiddag was er een excursie naar de windturbines van Windplan Noordoostpolder en drie VvE bestuursleden, Hans Kramps, de nieuw aantredende Peter van den Wijngaart en Paul van Rijn zijn polshoogte gaan nemen bij dit vergelijkbare windmolenpark in de mist. De overeenkomsten zijn dat het in beide parken gaat om circa 90 windturbines waarvan bij het plan Noordoostpolder 48 in het water staan.

De dichtstbijzijnde molens voor de Golf Residentie staan achter de Palingweg en zullen de bestaande vijf molens die daar nu staan vervangen. De maximale wiekenhoogte bedraagt 249 meter en deze zijn vanaf de rotonde en de appartementen zeker zichtbaar, maar dat is naar verwachting het enige dat bewoners van die molens gaan merken. Andere aspecten zoals geluid of slagschaduw spelen geen rol. De molens in de Noordoostpolder, waar wij onder hebben gestaan, zijn 199 meter hoog en zijn vrijwel geluidloos. Op de webpagina http://www.windplangroen.nl/windplan-groen/ staat een visualisatie hoe de molens vanaf De Winter nog net zichtbaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Hans Kramps en Peter van den Wijngaart