In DAG, VvE

Op zaterdag 5 oktober, een prachtige zonnige dag, was de Groep Sociaal met 21 geïnteresseerde bewoners, op bezoek bij de boomkwekerijen van Tonsel aan de Vossemeerdijk in Dronten.

Directeur-eigenaar Carla van Barneveld ontving de groep met koffie waarbij de zelfgebakken cake van de Groep Sociaal dames Trudy en Els prima smaakte. Carla van Barneveld vertelde over het ontstaan van het bedrijf. Daarna begon de rondleiding onder leiding van de heer van Veenendaal langs de vele prachtige bomen die verspreid staan op het grote terrein van, nu nog, 40 ha. Vroeger was de kwekerij gespecialiseerd in eiken nu meer in resistente iepen.Er wordt geleverd aan gemeentes, bedrijven en particulieren. De bomen, groot en klein, worden regelmatig verplant. Dit gebeurt om de wortels in toom te houden en de uiteindelijke herplanting elders succesvol te maken.

Het bedrijf gaat zich meer richten op verkoop van vaste planten, heesters en struiken aan particulieren die worden verkocht in het groencentrum nabij de Roggebotsluis. Het was een leerzame ochtend bij een bedrijf waar u en ik best eens langs kunnen gaan.

Els van den Wijngaart – Groep Sociaal