In DAG, Golf Residentie Dronten, VvE

Kerst-tezamen-boom

Dat kerst anders is dit jaar dat staat vast. Iedereen zal het anders ervaren. Een lange tafel met familie of grootouders en/of kleinkinderen bezoeken is ineens niet meer vanzelfsprekend. Op de Golfresidentie is een kerstmenu in het restaurant waarschijnlijk niet mogelijk en kunnen we geen gezellige avond organiseren bij de kerstboom met glühwein en snert zoals we in het verleden wel eens deden.

Als Groep Sociaal hebben we daarom een ander plan bedacht om toch iets van saamhorigheid te creëren op ons park met kerst. Dit door samen een kerstboom te vullen.

Hoe mooi is het: een boom van licht (hoop) vol met onze kerstgedachten en/of wensen. Of wellicht de namen van onze dierbaren die we willen gedenken, een bemoediging…noem maar op.

Wat is de bedoeling?

Na 6 december zal er op een zichtbare plek bij de Vier Seizoenen een kerstboom geplaatst worden door SBA. Iedereen kan een eigen meegenomen ‘bal’ (mogen ook meerdere zijn) in deze kerstboom hangen met zijn of haar boodschap. Dat mag ook anoniem.

I.v.m. corona mag u zelf creatief zijn met het concept ‘kerstbal’. U zorgt zelf voor bevestigingsmateriaal (bijvoorbeeld een touwtje).

Enkele suggesties ter inspiratie:

  • oude onderzetters, een gaatje er in maken met een touwtje, deze beschrijven;
  • een oude kerstbal die u in huis hebt en beschrijven;
  • bij de action zijn plastic kerstballen te koop die gevuld kunnen worden met een tekst;
  • een geplastificeerde 2D kerstbal van papier;
  • misschien heeft u nog een stukje hout of iets anders waar een touwtje door heen kan en wat beschreven door u kan worden.

Het is juist leuk om allerlei verschillende ‘kerstballen’ in de boom te zien hangen.

Een paar aandachtspunten

Wellicht dat u een klein trapje mee kunt nemen om uw bal wat hoger in de boom te kunnen hangen. In De Vier Seizoenen is ook een trap aanwezig.

Houdt er rekening mee dat de ‘ballen’ en de boom op 4 januari verwijderd zullen worden. Wilt u graag uw ‘bal’ terug, dan graag in de week voorafgaand deze zelf verwijderen. N.b. Groep Sociaal is niet verantwoordelijk voor de ballen die in de boom hangen.

Laten wij dit jaar met elkaar deze boom vullen!

Een initiatief van de Groep Sociaal