In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

Irma Solleveld (hcp 19.1) heeft zondag tijdens een thuiswedstrijd van de najaarscompetitie van de NGF een hole in one geslagen op hole 15. Ze reageerde vol ongeloof toen ze haar bal op de green zag landen, naar de vlag zag doorrollen en in één keer in het putje zag verdwijnen. 

“Het voelt heel apart”, overpeinst ze een dag na de bijzondere gebeurtenis, ook al omdat ze eigenlijk helemaal niet aan de competitiewedstrijd zou meedoen. “Klopt”, reageert ze, “ik moest invallen voor een van de vaste teamspelers die verhinderd was”.

Ze speelde in een flight met drie andere dames, te weten Ellen Vroegindeweij van de golfclub uit Hattem, Mariëtte Bertleff van Anderstein en Marinka Camphuysen van de golfclub Almeerderhout. Voor de najaarscompetitie worden de flights op een andere wijze samengesteld dan voor de voorjaarscompetitie.

Ondanks Irma’s topprestatie, die ze overigens zelf kwalificeert als meer geluk dan wijsheid, bezet het team waarin ze speelde met 92 punten totaal de laatste plaats in de competitie.