In Golfclub

Jan Haasnoot, op de foto boven, wint de dagwedstrijd van de Profile Trofee bij de lage handicappers met 40 punten. Dubbel feest voor Jan. Het was zijn eerste wedstrijd in een jaar na veel blessureleed. Naast hem de winnaar bij de hogere hcp’ers Wiebrand Veenstra. Op de foto’s onder een impressie van de ontspannen sfeer op het terras van De Vier Seizoenen.

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De zevende aflevering uit de Profile Trofee heeft verrassend hoge uitslagen te zien gegeven maar veel invloed op de stand in het meerronde klassement hebben die niet. Nico Kranendonk gaat met 168 punten nog altijd fier aan de leiding bij de lagere handicappers. Marten Dunnebier heeft zijn tweede plek moeten afstaan aan Peter Blom maar het verschil tussen beide is zo minimaal dat de laatste wedstrijd die op 5 oktober wordt gespeeld nog allesbepalend is.

Bij de hogere handicappers van 18.7 tot 45.0 gaat ook na zeven wedstrijden Corné Dirven met 191 punten nog altijd overtuigend aan de leiding. Corné heeft niets te vrezen van nummer 2 Ruud Mutters die met 16 punten minder geen bedreiging voor hem vormt in het eindklassement en ook de nummers drie, Paul van der Hulst en René Vos, beide met 159 punten kunnen hem de winst niet meer ontnemen. Bij de Profile Trofee gaat het om de beste vijf uit acht wedstrijden.

Wiebrand Veenstra won de dagwedstrijd bij de hogere handicappers met een schitterende 46 Stablefordpunten. Hans Verhoog werd met 41 Stablefordpunten tweede en Herman Nijhoff derde met 38 punten. Bij de lage handicappers van 4.0 tot 18.6 werd de wedstrijd gewonnen door Jan Haasnoot met 40 punten. Tweede en derde werden achtereenvolgens Jeroen van Vliet met 39 Stablefordpunten en Fred Broek met 37 punten.