In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Het seniorenteam van de Golfresidentie dat deelneemt aan de Polderbokaal voor senioren  heeft in een zinderende slotronde het hoofd voor het team van Emmeloord moeten buigen. In een thuiswedstrijd verloor Dronten met miniem verschil alsnog van de heren uit de Noordoostpolder die schijnbaar kansloos aan de competitie waren begonnen maar allengs terug kwamen in de wedstrijd om in de finale alsnog toe te slaan.

Omdat het team van captain Feike Greidanus wist dat het rekening moest houden met de gevreesde reputatie van de Emmeloorders ging het op de laatste speeldag van de poldercompetitie vol in de aanval. Uiteindelijk verloor de Golfresidentie de (wed)strijd met slechts één netto slag. Ruud Mutters en Harry Schipper droegen daarbij maximaal bij aan deze thrillerachtige ontknoping met beide slechts 69 netto slagen.

Het bleek er helaas tenminste één te veel. Emmeloord won de drie gespeelde wedstrijden overall. De eerste wedstrijd leverde hen nog een verlies op van 41 slagen. Het liet er totaal 1798 noteren terwijl Dronten er 1799 op zijn conto schreef. De combinatie Lelystad/Harderwold, het derde team uit de competitie,  keek op gepaste afstand toe hoe de beide anderen om de titel streden en eindigde met 1845 netto-slagen op de laatste plek.

Het team van Dronten bestond, naast captain Feike Greidanus, uit Jeroen Visser, Folkert de Jager, Thijs Oppelaar, Fred Broek, Nico Kranendonk, Marco Oussoren, George Gerritsen, Pieter Riedstra, Ron Spel, Koos Krougman, Allard Berends, Jelle van der Veen, Ben Pelt en de reeds genoemde Ruud Mutters en Harry Schipper.