In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Golfer van de Maand Danny de Wagenaar, die zaterdagavond op het laatste moment nog aan de Mitra Maandbekerwedstrijd werd toegevoegd, heeft met zijn 51 punten een nieuw officieus Stableford record gevestigd. Het oude record dateert uit 2022 toen een gastspeler van een Old Grand Dad finalewedstrijd er 49 haalde.

Danny, die op de Parkresidentie woont, is sinds ruim een jaar lid van onze vereniging en had niet eerder gegolfd toen hij zich in de zomer van 2023 aanmeldde. Hij speelde de 5e Mitra Maandbekerwedstrijd van zondag met een hcp van 34.2; intussen heeft hij handicap 30.4. Een week eerder scoorde hij bij de Profilewedstrijd met hcp 37 met 45 Stablefordpunten ook al uitzonderlijk hoog.

De trend van de hoge scores van de afgelopen weken zette zich zondag nog door. Ook de Golfer van de Maand bij de lagere handicappers, Aart Lijs (hcp 11.5) vestigde de aandacht op zich door maar liefst 43 Stablefordpunten binnen te halen. Aart, intussen hcp 10.5, was daarmee niet de enige: een oude bekende in dit rijtje, Paul van der Hulst, die er ruim een week geleden nog 46 sloeg haalde nu 43 punten binnen.

Tijdens de Mitra Maandbekerwedstrijd werden 14 birdies geslagen. Ferry Wobma en Marco Oussoren sloegen er elk twee. De volgende Maandbeker wordt zondag 15 september gespeeld. De finalewedstrijd staat voor 13 oktober in de kalender. Dan wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van de door de Mitra beschikbaar gestelde hoofdprijzen van een weekeinde golf elders in Nederland.