In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH | FOTO NATASJA HOEGEE

Aan de reeks hoge scores van de afgelopen weken heeft Sigrid de Vries er vandaag een nieuwe, opzienbarende toegevoegd. Met haar playing handicap van 23 won zij maar liefst met 47 Stablefordpunten de Queens Cup-wedstrijd van de damescompetitie. Sigrid sloeg drie birdies, zes parren en zes bogeys. Voor wedstrijdleiders Bernadette Velthuis en Do Veltman alle reden om haar na afloop even in het zonnetje te zetten.

Afgelopen donderdag bij de senioren en zaterdag bij de competitie om de Profile Trofee werden nog meer scores van 45 en iets minder Stablefordpunten genoteerd. Met zijn 46 Stablefordpunten nestelde Paul van der Hulst zich bij die gelegenheid aan de kop van de Profile competitie. Velen veronderstelden dat niemand daar nog overheen zou slaan. Met kennelijk gemak lukte het Sigrid de Vries vandaag om daar nog wel een punt aan toe te voegen.

De bijzondere scores van de laatste tijd hebben volgens insiders niet alles te maken met het fraaie zomerweer. Ook wordt steeds nadrukkelijker op de kwaliteit van de baan gewezen. Door de langdurige droogte en de harde ondergrond is die nu optimaal. Ook de weggehaalde rough helpt mee. De hoge scores zouden ook te maken kunnen hebben met het feit dat de afgelopen maanden de baan niet of nauwelijks qualifying was en de playing handicaps daardoor lang niet konden worden aangepast.