In VvE

Nadat in oktober de Rechtbank, op verzoek van de VvE Golf Residentie, de gemeente gevraagd heeft tot een uitspraak te komen over de vraag of de gemeente een zorgplicht heeft voor inzameling en transport van afvalwater (ofwel de aanleg en onderhoud van een riolering) van de woningen gelegen aan de Golf Residentie, heeft vanmiddag een zogenaamde hoorzitting op het gemeentehuis plaatsgevonden. Bij deze hoorzitting is een onafhankelijk college van juristen aanwezig en uiteraard de beide partijen in deze, de gemeente Dronten en 2 bestuursleden van de Vereniging van Eigenaren, Jan Essing en Paul van Rijn.

Door Jan Essing was een zeer uitgebreide pleitnota geschreven, voor geïnteresseerden is deze in te zien, klik hier.

De gemeente vindt, op vragen van het college, dat ons park vergelijkbaar is met Ketelhaven, het AZC en een recreatiepark met huisjes erop en ziet dit als een privé terrein waar de voorzieningen zoals een riool door de bewoners zelf aangelegd en onderhouden moet worden. Wanneer dit standpunt officieel door de gemeente wordt bevestigd, kan de VvE hiermee naar de rechter om dat uitgangspunt te laten toetsen. Tot nu toe laat de gemeente daaromtrent niets van zich horen.

De onafhankelijke commissie streeft ernaar binnen twee weken met een uitspraak te komen waarin zij laat weten of de gemeente inderdaad met een uitspraak moet komen of dat de VvE geen valide reden heeft een dergelijke uitspraak te eisen. Wordt vervolgd dus.