In Golf Residentie Dronten, VvE

Van de Bestuurstafel…. oktober 2024

Er wordt volop gewerkt aan het nieuwe meerjarenplan, dat kent zo zijn uitdagingen. We proberen te voorkomen dat, met wat moet gebeuren, de eigen bijdrage met forse stappen omhoog moet. We moeten als bestuur een soort van evenwicht vinden in wensen en betaalbaarheid. Als de kosten stijgen moeten we ook kijken naar andere zaken dan de eigen bijdrage. Bijvoorbeeld of er mogelijkheden zijn om extra inkomsten te genereren. Dat doen we in nauw contact en overleg met de golfclub. Dat gaat super goed! Er is wederzijds heel veel begrip voor ieders belang maar ook voor de stekeligheden die deze discussie kan opleveren. Ik denk dat we allemaal langzamerhand begrijpen dat een goed evenwicht tussen het belang van golfers en van niet golfers een enorme importantie heeft voor een plezierige en gezonde toekomst! Uitgangspunt bij deze gedachtevorming is, zoals het zo fraai in onze statuten staat, een hoogwaardige woon en golf omgeving.

Ook niet geheel onbelangrijk ‘Het beest’ heeft zijn kop weer opgestoken en we zullen het in de bek moeten kijken, of we dat nu leuk vinden of niet.
Wat het beest is: het Woldhek Terrein / de werkloods voor SBA. Mourik heeft officieel laten weten dat in 2025 er een einde komt aan de beschikbaarheid van de loods op dat terrein voor SBA. Nu hoef ik denk ik niet uit te leggen dat bij vorige discussies hierover de gemoederen verhitter werden dan goed is voor ons.
Maar de kop in het zand steken en doen alsof er geen probleem ontstaat is niet slim. Dat bedoel ik met dat we in de bek van het beest moeten durven kijken.
En nee, het zelf kopen van een dergelijk terrein gaat niet lukken gezien het juridische mijnenveld waarin je dan terecht komt. Heel eerlijk gezegd is het ook voor ons als bestuur nog niet helder wat de uitkomst moet worden om één en ander (niet een onbelangrijk gedeelte van ons gezamenlijke verantwoordelijkheid) straks goed te kunnen laten functioneren. Laten we afspreken met elkaar, dat we deze discussie met respect voor ieders mening doorlopen. Er is geen
tegengesteld belang in de uitkomst! Voor iedereen zal duidelijk zijn dat onderhoud gedaan moet worden en dat je ruimte nodig hebt (een werf) om dat te kunnen doen. Ook hier zullen er verschillende wegen naar Rome leiden en laten we ervan uitgaan dat we met elkaar de juiste weg weten te vinden. Het beest versla je niet met gedoe en gedonder maar wel met logisch nadenken, luisteren naar verschillende argumenten en uiteindelijk op basis daarvan een wel overwogen besluit nemen.

Dan nog wat over de rechtsgang over de mandeligheid. Er ontstaat wat wrevel, bij betrokkenen, over de langdurigheid van één en ander. Ik denk dat we in alle eerlijkheid moet zeggen dat dat voor een behoorlijk deel ligt aan de snelheid van de juridische ondersteuning aan onze kant. We hebben aangegeven dat we daar niet blij mee zijn en dat dit moet verbeteren. Zoals het er nu naar uitziet heeft dat gesprek geholpen. Ik beloof in de komende ALV hier één en ander over te
vertellen en waar we in het proces staan.

De GRD450 wordt op dit moment gemaakt onder de bezielende leiding van Jeannine en Linda. We zijn hen heel veel dank verschuldigd voor al het werk dat ze in dit blad steken. En dat is niet zonder succes gebleven. Uit de enquête deze zomer onder de bewoners van de GRD bleek een enorme waardering voor dit blad en werd het gezien als het belangrijkste communicatiekanaal tussen ons onderling. Maar de makers hebben te kennen gegeven er per 2025 mee te stoppen.
We weten dus hoe belangrijk het is. Nu nog de mensen vinden die het net zo belangrijk vinden dat we er voor kunnen zorgen dat we ook in de toekomst de GRD 450 uit kunnen geven. Dus we zoeken opvolgers….