In Golf Residentie Dronten, VvE

Van de bestuurstafel…                                                                                                                                                                 juli 2024

Laat ik eens beginnen met een oproep! We zoeken opvolgers voor Jeannine Molier en Linda van Baal die de samenstelling / redactie van de GRD 450 doen. Ze gaan er aan het einde van het jaar mee stoppen en zoeken dus opvolging… De GRD 450 wordt, blijkt uit de enquête onder de bewoners, zeer gewaardeerd en is een onmisbare informatiebron! Er is ons veel aan gelegen het blad en het fantastische werk van Jeannine en Linda voort te kunnen zetten! Mocht je denken dat is misschien wel wat voor mij, meld je bij het bestuur of bij de huidige makers.

Ik sprak al even over de enquête die we begin dit jaar in gang hebben gezet en waarvan je de uitkomsten op de site kan terugvinden. Het is interessant studiemateriaal voor een toekomstig meerjarenbeleidsplan. Er gaan heel veel zaken helemaal niet slecht maar er zijn ook zaken die echt aandacht behoeven. Veel zaken hebben te maken met perceptie, terecht of niet terecht. Het is voor het bestuur van belang om te kijken of je dat gevoel / de waarneming kan objectiveren. Want als dat lukt kan je het aanpakken. Laat ik een voorbeeld noemen: in de losse opmerkingen kom je regelmatig tegen dat men vindt / het gevoel heeft dat het onderhoud de laatste jaren minder is geworden en de omgeving rommeliger. Je kan daar pas wat mee aanvangen als je weet of dat ook echt zo is, of dat het misschien een gevolg is van het feit dat het groen nou eenmaal groeit en groter wordt. Maar het is in ieder geval zo’n punt waar je aan je water kan aanvoelen dat je daar in het nieuwe beleidsplan iets mee zult moeten doen. (Overigens, even een zijpaadje: het privé groen hoort zich binnen de rooilijn van het perceel te bevinden en niet over het openbare gedeelte (stoep / weg) te groeien. Misschien zelf eens kritisch door je tuin gaan of dat misschien bij jou ook speelt?

We zijn samen met de golfclub aan het kijken hoe we de toekomst nog beter in kunnen. Zijn er andere vormen van samenwerking mogelijk dan we nu hebben, liggen de verschillende verantwoordelijkheden nog wel op de juiste plek, kunnen we buitenleden beter betrekken bij toekomstige ontwikkelingen waar ook zij mee te maken hebben en zo zijn er heel veel punten te bespreken voor de komende jaren. Waar we in ieder geval blij mee zijn is dat beide verenigingen het leuk vinden om op deze manier samen te kijken hoe we elkaar kunnen versterken in de toekomst.

Ik had beloofd jullie op de hoogte te houden van ontwikkelingen als het gaat over de juridische procedure die we gezamenlijk met de eigenaren, niet lid van de VvE, willen voeren. Voor duidelijkheid: over een aantal verschillende opvattingen. Alle argumenten / opvattingen staan nu op papier. Het ligt nog steeds in de bedoeling om een “artikel 96 Rv procedure” te starten omdat dat de kortste en goedkoopste weg is. Hoe en wanneer laat ik met liefde over aan de juristen die daar meer verstand van hebben dan wij.

En hopelijk wordt het nu echt zomer en kunnen we samen een rondje golfen, een borrel drinken op het terras bij D4S of komen we elkaar tegen bij een mooie avondwandeling.

Allard