Artist Impressions Herfst

Herfst 2A

Het thema ‘herfst’ komt in de bebouwing tot uitdrukking in een roodbruine kleurstelling en aangepaste beplanting. De bakstenen gevels hebben een roodbruine tint. het metselwerk van de hogere villa’s is op de hoogte van de verdieping als een zwaardere roodbruine, horizontale band uitgevoerd; dit accentueert de overgang naar de zachte okerkleurige dakoverstekken. De pannenvlakken zijn donkerbruin.

Lijster


Merel

Nachtegaal

Putter 1

Putter 2

Plattegrond Herfst 2a
Geel = Merel, blauw = Lijster, groen = Putter II, rood = Nachtegaal

Herfst 2B

Fase 2b vertoont sterke gelijkenis met fase 2a. Ook hier hebben de villa’s een roodbruine kleurstelling, en opvallend is dat type Putter II uit fase 2a hier nog een keer wordt herhaald als completering van de halfronde wand tegenover hole 5.

De  dakschilden zijn gedekt met leigrijze pannen. Samen met de roodbruine bakstenen ontstaat zo een herfstgeoriënteerd gevelbeeld. De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in gebroken wit met contrasterend geschilderde draaiende delen; deze delen verschillen per type. Alle entrees zijn voorzien van een overdekte voorruimte.

Grasmus

Kwikstaart

Leeuwerik

Mees

Vink

Wielewaal

Zwaluw

Putter

Spreeuw

Lichtblauw = Kwikstaart, middenblauw = Grasmus, donkerblauw = Putter
lichtgroen = Zwaluw, middengroen = Leeuwerik, donkergroen = Mees
geel = Wielewaal, oranje = Spreeuw, paars = Vink

 Herfts 2C

De kozijnen, garagepoorten en gevelvullingen zijn hier in lijn met de dakgoten in licht oker afgewerkt. De draaiende delen (per type verschillend) zijn in typische herfstkleuren geschilderd. Alle entrees zijn voorzien van een overdekte voorruimte. De villa’s ademen hierdoor, ondersteund door de vormgeving van met name de dakschilden, een mediterrane, Toscaanse sfeer uit. Alle entrees zijn voorzien van een overdekte voorruimte.

Boston

 

Dallas

Denver

Houston

Los Angelos

Miami

Herfst  2c
Geel = Houston, oker = Miami, oranje = Los Angeles, donkeroranje = Dallas
rood = Boston, paars = Orlando, bruin = Denver