In VvE

Veel bewoners en golfers hadden de maaier al zien rijden, een maaier zonder bestuurder, een robotmaaier. Maar er kwamen veel vragen over veiligheid, voordelen en werking. Vanavond om 19u werd een demonstratie en uitleg gegeven. Daar waren niet alleen bewoners aanwezig maar ook Omroep Flevoland want het betreft een primeur voor heel Flevoland waar SBA Golf & Groen en de Golf Residentie terecht trots op mag zijn.

De inleiding sprak Arie van der Graaf, commissaris golfzaken van de VvE, waarna Rick van den Beuken, parkmanager en Gerben de Kievit, hoofd greenkeeper van SBA een uitvoerige uitleg gaven. Vragen werden beantwoord en een demonstratie op hole 9 met de maaier in werking sloot de demonstratie af. Obstakels in de maairichting van de robot zorgen voor een onderbreking van de werking, totdat het obstakel verwijderd is. Bijzonder is dat een golfbal niet wordt vermalen maar meegenomen wordt en bij een koerswijziging laat de maaier de bal liggen.

De fairways worden en nog mooier van en spelers die aan het spelen zijn kunnen, oplettendheid is belangrijk, gewoon doorspelen. Een prachtige ontwikkeling.

Foto’s en tekst Paul van Rijn