In Golf Residentie Dronten, VvE

Zoals op 29 juni op deze nieuwspagina al gemeld zijn er bewoners van de Golf Residentie die merken dat de opgewekte stroom van hun zonnepanelen niet terug geleverd kan worden aan het stroomnet omdat daar niet voldoende capaciteit voor is. Het net raakt overbelast doordat als gevolg van de energietransitie steeds meer overgestapt wordt op elektra denk aan warmtepompen, elektrische auto’s die elektra vragen en zonnepanelen die elektra leveren. Omroep Flevoland heeft over de gevolgen van de energietransitie een informatief filmpje gemaakt wat hier terug te zien is.

De oplossing is dat het elektriciteitsnet wordt uitgebreid, ook op de Golf Residentie. Een enorme operatie waarbij de netbeheerder Liander veel graafwerk zal moeten verzetten voor extra transformatoren en kabels. De termijn waarop dat gaat plaatsvinden is door Liander niet te geven.

Bijkomend probleem is dat op het huidige leidingentracé bewoners soms zijn gaan bouwen of bij hun tuin hebben aangetrokken. Een voorbeeld daarvan is de strook achter de tuinen bij hole 11. Wanneer dat vroeg of laat open moet, zal Liander deze leidingenstrook in de staat willen hebben zoals met de netbeheerder is afgesproken bij de oplevering van het park.