In Golfclub

  

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

….en weer weerklonk in het clubhuis het Wilhelmus op de verjaardag van de koning. Ingezet door voorzitter Cees de Bruin en uit volle borst meegezongen door zo’n vijftig dames en heren – vaak uitgedost in fraai oranje. Zij hadden zojuist meegedaan aan Vlaggetjesdag 2018, waren in afwachting van de uitslag, en nipten aan een oranjebittertje of anderszins.

Het is een mooie traditie die door velen wordt gewaardeerd. Vlaggetjesdag was ook nu weer – evenals overigens alle voorgaande jaren – een op en top gezellig golffeestje dat zich dit keer onderscheidde van andere jaren doordat de wedstrijdleiding ervoor gekozen had om de wedstrijd scramble te spelen per flight.

Dat betekende dat er geen individuele prijzen waren. De flights waren door wedstrijdleidsters Marijke Prins en Miep Hauwer zo samengesteld dat er weinig verschillen waren in de gemeenschappelijke handicaps van de in totaal 16 flights. Daardoor was er ook geen extreme verschillen in het aantal slagen dat de flights meekregen in deze Strokeplaywedstrijd.

Anders dan in voorgaande jaren was aan het eind van de wedstrijd op hole 18 nog geen vlaggetje te zien. Alle flights haalden tenminste opnieuw de eerste hole; de meeste flights wisten de green van hole 2 te bereiken, de beteren kwamen zelfs op hole 3 en de excellenten moesten niet minder dan 22 holes spelen. Zij haalden voor de tweede keer hole 4.

Voor het winnende team was dàt nog niet ver genoeg. Christine van Oeffelen, Mariska van der Hulst en Mark Visch maakten er een vorstelijke finale van door een laatste (af)slag op hole 5. Zij konden hun vlaggetje planten op nauwelijks vijftig meter van de green. De nummers twee kwamen één slag te kort om nog op die hole te kunnen afslaan.

Dit team met Truus de Jong, Margreet de Jongh en Feike Greidanus wist dankzij een ijzersterke put van Feike Greidanus nog uit te holen op hole 4. Ellen van Hoff, Koen Buijsse en Ferry Wobma haalden ook de green van hole 4 maar kwamen (tenminste) één slag te kort om er te kunnen uitholen.

FOTO’S

Van links naar rechts en van boven naar beneden: de winnende flight met Mariska van der Hulst, Christine van Oeffelen en Mark Visch. Margreet de Jongh, Feike Greidanus en Truus de Jong werden tweede en Ferry Wobma, Ellen van Hoff en Koen Buijsse derde. De finalisten speelden hun Strokeplay spelletje tot zo’n 50 meter voor de green van hole 5. De beide wedstrijdleiders aan het rekenen. Miep Hauwer trakteert in de baan op een drankje en een hapje en tenslotte een beeld van een van de appartementen aan de Winter waar ook dit jaar weer rijkelijk werd gevlagd.