In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Op uitnodiging van de seniorencommissie van onze golfclub heeft Janke van der Werf van de NGF vrijdag een deel van de wekelijkse training meegemaakt van een groep senioren. Zij is accountmanager bij de golffederatie en richt zich in haar werk voornamelijk op de oudere leden. Ook heeft zij met een bestuursdelegatie gesproken om dit onderwerp op de agenda te krijgen.

De NGF heeft rond de thema’s fitheid en het met elkaar plezier beleven aan de golfsport programma’s ontwikkeld die de oudere golfer in staat stelt om vaker, beter en met meer vreugde te golfen. Golfprofessional Bastiaan Haasnoot heeft daar met de golffysiotherapeuten Hans Driesman en Herman van Someren invulling aan gegeven in een sessie van tien trainingsbijeenkomsten.

Eerder bezochten twee leden van de seniorencommissie een zogenoemde specialisatiedag Senioren van de NGF  waar Janke van der Werf de voordelen van een goed seniorenbeleid toelichtte. Zij pleitte ervoor om een jaarprogramma samen te stellen met groepslessen en -trainingen, het opzetten van een gevarieerd wedstrijdprogramma, sociale activiteiten, themabijeenkomsten en fysieke trainingen.

Bij de Golfresidentie Dronten maakte zij kennis met een gemotiveerd bestuur en sprak ze met seniorgolfers die zeer enthousiast reageerden op het trainingsprogramma. Op de vraag of dit een eenmalige activiteit moest blijven was de reactie duidelijk. Iedere deelnemer aan het programma hoopt dat de vereniging de komende jaren in dit soort activiteiten blijft investeren.

FOTO

Een groep senioren die deelneemt aan het trainingsprogramma. Tweede van rechts Janke van der Werf en vierde van links Bastiaan Haasnoot.