In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Dit weekeinde gaat de NGF-competitie echt van start. De deelnemende teams van de Golfresidentie hebben zich daar maanden op voorbereid. Alleen de heren senioren hebben er al een wedstrijd opzitten. Zij konden het tegen Zeewolde 5 niet bolwerken en moesten lijdzaam toezien hoe de Zeewoldenaren er bijna met de volle buit vandoor gingen.

Het Dames 1 team dat vorig jaar naar de hoofdklasse promoveerde speelt zondag haar eerste competitiewedstrijd tegen De Drentsche. De dames spelen voor het eerst op dit hoogste niveau en hebben zich intensief voorbereid. De eerste 27 holes wedstrijd wordt in Lochem gespeeld. Het team komt uit in poule D201. Andere tegenstanders zijn Zeewolde, De Pan en de Lochemse.

Ook het tweede damesteam van de Golfresidentie dat eveneens 27 holes competitie speelt en in de tweede klasse uitkomt, treedt zondag voor het eerst aan. Op een van de mooiste bosbanen van Nederland, die van de Hooge Graven in Ommen, ontmoet het het damesteam van de Edese. Later treffen de dames ook Het Rijk van Nijmegen, de Hattemse en de Hooge Graven.

De heren doen met drie teams mee. Heren 1 speelt in de derde klasse 27 holes en ontmoet zondag Anderstein. Andere tegenstanders zijn Goyer, Zeewolde en Heelsum. Heren 2 is zondag gastheer. De teams tegen wie het uitkomt zijn Ameland, Zwolle, Sint Nyk en Dorhout Mees. Heren 3 speelt zondag tegen de Edese. De overge teams in deze poule zijn Nieuwegein, Winterswijk en Heelsum.

ILLUSTRATIE

Het competitieschema van het Dames 1 team.