In Golfclub

 

 

Clubkampioenschappen gaan ook volgend jaar gewoon weer door

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Lisa de Busser en Jurgen Mulder zijn met 176 slagen de nieuwe clubkampioenen Mixed Greensome Strokeplay geworden. Het was voor het vierde jaar op rij dat Lisa deze titel veroverde; drie keer samen met haar broer Danny en nu samen met Jurgen Mulder. Danny was dit jaar verhinderd om aan het kampioenschap mee te doen. In een pittige tweestrijd met Mark Visch en Janny Huiberts trokken Lisa en Jurgen uiteindelijk aan het langste eind in deze 36 holes durende spannende wedstrijd die pas op de laatste hole werd beslecht. Het verschil was na ruim acht uur golfen slechts twee slagen. Mariëlle Geraets en Arjan Flierman werden met 180 slagen derde.

Voor Lisa had de wedstrijd evenals vorige jaren een zeer emotionele lading. Op de green van hole 18 kon zij haar tranen de vrije loop laten toen ze zich realiseerde dat ze opnieuw kampioen geworden was. Zij zal op dat moment ongetwijfeld de titel opnieuw aan haar vader hebben opgedragen die in september 2020 plotseling overleed. Marcel de Busser was een warm pleitbezorger voor de herintroductie van het clubkampioenschap Mixed Greensome. Dat uitgerekend deze week de wedstrijdcommissie moest besluiten te overwegen een deel van de clubkampioenschappen te schrappen bij gebrek aan wedstrijdleiding deed haar pijn.

Het moet haar daarom goed gedaan hebben dat Mark Visch tijdens de huldiging van de winnaars van het kampioenschap aankondigde dat hij het bestuur aanbood de continuïteit van de clubkampioenschappen voor de komende jaren te waarborgen. Binnen de vereniging had het besluit van de commissie tot veel reacties geleid; ook voorzitter Herman van Someren van de wedstrijdcommissie, die de prijsuitreiking verrichtte en de winnaars feliciteerde, werd de afgelopen dagen vaak benaderd door leden die dit probleem op enigerlei wijze wilden oplossen.

De eerste flight meldde zich vanmorgen om 8.00 uur op de eerste tee om te starten. Zes uur later werd gestart voor de tweede ronde van 18 holes waaraan alle deelnemers opnieuw meededen. Er werden mooie scores neergezet; vooral in de eerste ronde waren de verschillen nog uiterst miniem. Met 88 slagen bruto in de eerste en eenzelfde aantal in de tweede ronde lieten de latere winnaars zien dat zij het spel op een hoog niveau speelden. De beste netto score in de eerste ronde was voor Natasja Hoegee en Robin van Schaik met 69 slagen. Ria van Miltenburg en Gerard Bosman liepen met 70 slagen de beste netto tweede ronde.

Op de foto’s van links naar rechts en van boven naar beneden: Kampioene Lisa de Busser laat haar tranen even de vrije loop als zij hoort dat het haar voor de vierde keer op rij is gelukt kampioen te worden. Winnaars Lisa de Busser en Jurgen Mulder, Mark Visch en Janny Huiberts die tweede werden en Arjan Flierman en Mariëlle Geraets die derde werden. Mark Visch probeert met een mooie bunkerslag op de laatste hole de schade nog te beperken en tenslotte de winnende put van Jurgen Mulder.