In Golfclub

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Jon Douma is Golfer van het Jaar geworden. Dat maakte Ed Visch namens het bestuur van de golfclub vanavond bekend tijdens de digitale algemene ledenvergadering. Jon volgt daarmee Michael van der Velden op aan wie vorig jaar deze titel werd verleend.

De 27-jarige Jon Douma woont in Swifterbant en is nog geen jaar lid van onze vereniging. Hij verlaagde het afgelopen kalenderjaar zijn handicap met intussen 50 procent en speelt nu met hcp 5.0. Daarmee scoorde hij de hoogste progressie. Hij werd vorig jaar ook nog twee keer clubkampioen, hetgeen bij de beslissing ook werd meegewogen.

Jon is de zoon van Hans Douma van de shortgolfbaan in Swifterbant. Hij werd 22 juli 2020 lid van de golfclub van de Golfresidentie. In een interview met het clubmagazine Fore noemde hij de golfsport recent nog “mijn grote liefde”.

Er is dit keer opnieuw geen jeugdgolf(st)er van het jaar benoemd. In 2016 ging die titel voor het laatst naar Tom Mulder. Tom werkt intussen als golfprofessional bij de Openbare Golfclub Dronten. Daar heeft hij vooral aandacht voor leden van de Golfresidentie.

Zie ook Ledenvergadering besluit tot bouw van buggy- en lockerloods