In Golfclub

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Goyer 1 is landskampioen geworden bij de heren amateurs 27 holes. Bij de dames ging die titel naar Zeewolde 1. De finalewedstrijden uit de NGF-competitie werden op een zonovergoten zondag onder grote belangstelling op de baan van de Golfresidentie gespeeld. 

Bij de heren ging de strijd tussen Olympus 1 en Goyer 1 die bij de Greensomes gelijk op ging. Bij de singles trok Olympus met 7-11 echter aan het kortste eind. Het moest op de green van hole 18 in tegenstander de Goyer zijn meerdere erkennen.

Bij de dames ging de strijd tussen Lochemse 1 en Zeewolde 1. Lochem kwam bij de Foursomes al op achterstand. Het scoorde geen enkele punt. De acht punten die het aan de singles overhield waren onvoldoende om Zeewolde van de landstitel af te houden.

Zowel teamcaptain Catharine de Vial van Zeewolde als Fraser Morray van de Goyer zeiden aangenaam verrast te zijn door de kwaliteit van de baan. Het klonk Ed Visch, die namens de NGF de wedstrijden organiseerde, als muziek in de oren. Hij beloofde de complimenten over te brengen aan de greenkeepers.

Ook Lianne Jansen van de NGF had waarderende woorden voor Dronten. Ze bedankte het bestuur van de Golfresidentie voor het beschikbaar stellen van de baan en bood daar Ed Visch een vrolijke bos bloemen voor aan.

Parallel aan de wedstrijd om de landstitel werden ook twee promotiewedstrijden over 36 holes naar de Hoofdklasse gespeeld. Die gingen tussen de Noord-Nederlandse 1 en Amelisweerd en tussen de Noord-Nederlandse 2 en Almeerderhout 1. Noord-Nederlandse 1 – Amelisweerd 1 werd 10-8 en Noord-Nederlandse 2 – Almeerderhout 6-12.