In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | INFOGRAFIC NGF

Het damesteam dat voor het eerst dit jaar uitkomt in de Hoofdklasse van de NGF-competitie heeft, met nog één wedstrijd te gaan, haar postie in de hoogste regionen voor het volgend seizoen al veilig gesteld.  Het team met als captain Mariska van der Hulst stuurde zondag De Pan 2 onverbiddelijk zonder wedstrijdpunten terug naar huis.

Werden ’s morgens met de dubbels in het Drentse Zijerveen de punten met De Pan nog gedeeld, in de middaguren waren de dames van de Golfresidentie duidelijk minder ruimhartig en waren er 7 van de 12 voor Dronten waardoor de uitslag uiteindelijk 10-8 werd. Het onweer dat de laatste flight naar het clubhuis vergezelde en zelfs de ongelooflijke hoosbui tijdens het diner kon de pret niet meer drukken.

De teamcaptain van de tegenpartij feliciteerde het Drontense damesteam als eerste met het feit dat het zich had weten te handhaven in de Hoofdklasse. Ook vanuit Dronten zelf kwamen er felicitaties binnen evenals van Hans Heidemeijer, die met zijn grondbewerkingsbedrijf A. Hollander BV het team sponsort. Komende zondag zijn de dames gastvrouw en zondag 6 mei speelt het de finalewedstrijd in Zeewolde tegen Lochem.

Het andere damesteam, Dames 2 dat in de 2e klasse 27 holes tegen de Hooge Graven speelde, lukte het niet de inspanningen in wedstrijdpunten te verzilveren. Op de baan van de Hattemse werd met 8-10 verloren waardoor de positie in het klassement onzeker is. Komende zondag spelen de Drontense dames tegen het op papier zwakkere Hattem en dan moet blijken of de dames zich in de 2e klasse kunnen handhaven.

Het degradatiespook dat de Heren senioren enkele weken achtereen dreigend achtervolgde, lijkt te zijn afgewend. Het team van captain Feike Greidanus heeft in de competitiewedstrijd Dorhout Mees 2 een mokerslag uitgedeeld door het met 14-4 te verslaan. Daardoor is Dronten voorlopig aan de gevarenzone ontsnapt, hoewel de wedstrijd van 11 mei tegen Lelystad cruciaal is.

Ook de twee andere herenteams die in actie kwamen deden goede zaken. Heren 2 won met 11-7 van Ameland en Heren 3 won van tegenstander Nieuwegein met 10-8. Heren 1 speelde zondag niet. Het was gastheer in de competitie en ontving de overige vier teams uit hun poule op de Golfresidentie.